Over Servicebureau Kinderopvang

Een hart voor kinderopvang

Servicebureau Kinderopvang is onderdeel van Stichting Kinderopvanggroep. Een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. Ons doel is een bijdrage te leveren aan een ontspannen samenleving. Kinderopvang is voor ons meer dan opvang. Wij zien het als onze taak om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Wij bieden opvang aan alle kinderen van alle ouders (werkend of niet-werkend). Juist in de eerste levensjaren van een kind ontwikkelen de hersenen zich razendsnel en onze pedagogisch professionals kunnen dankzij hun kennis inspelen op de ontwikkelingsfase van het kind. Hierdoor kunnen en willen wij kinderen laten opgroeien tot sterke volwassenen, die zelfstandig en onafhankelijk in de samenleving staan.

Ruim 80 locaties

Servicebureau Kinderopvang heeft specifieke kennis en ervaring op het gebied van kwaliteit, pedagogiek, planning, HR, marketing en communicatie, huisvesting, ICT en financiën. We werken samen met meer dan 80 locaties en 7 merken. In Tilburg met KinderstadKindercrèche en Sterre Kinderopvang en in Zuid-Oost Brabant met Horizon KinderopvangInternational Childcare EindhovenKinderstad Waalre en Peuterdorp. Ieder merk en elke locatie heeft zijn eigen kracht en unieke punten. Hierdoor kunnen wij keuze aanbieden, zodat elk kind, maar ook elke ouder en medewerker, een plek vindt die bij hem of haar past.

Kennis en ervaring

De kinderopvanglocaties waar we voor werken kunnen door onze kennis extra kwaliteit en professionele kinderopvang bieden zonder dat het ten koste gaat van de persoonlijke aandacht voor kinderen en ouders. Daarnaast profiteren de locaties vooral van onze specialistische kennis van kinderopvang. Hoe richt je bijvoorbeeld een kinderopvanglocatie zo in dat het er niet alleen gezellig en huiselijk uitziet, maar dat kinderen uitgedaagd en gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen? Hoe ga je om met kinderen waar je je zorgen om maakt? Hoe vind je de weg naar de juiste instanties? Wat zijn goede opleidingen voor medewerkers of hoe houd je ouders op de hoogte van alle ontwikkelingen?

Dynamische branche

De kinderopvangsector is altijd in beweging. Zo verandert er veel op het gebied van wet- en regelgeving. Servicebureau Kinderopvang is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo helpen we locaties om zich sneller/beter aan te passen. Op allerlei manieren, door het aanbieden van kennisbijeenkomsten, maar ook door het zorgen voor handige voorzieningen (zoals een veilig en betrouwbaar ICT-netwerk) of extra informatievoorziening aan ouders.

Maatschappelijke Kinderopvang

Servicebureau Kinderopvang werkt alleen samen met maatschappelijke kinderopvangorganisaties die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). Dit betekent o.a. dat de winst die zij maken opnieuw wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de kinderen. Van alle kinderen, overal waar dat nodig is.