Zwanger: wanneer regel je kinderopvang?

Wanneer je kind inschrijven voor kinderopvang

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Misschien heb je net de zwangerschapstest in handen gehad of ben je al wat langer aan het idee gewend. Het is in ieder geval goed dat je ook aan het nadenken bent over kinderopvang! Want hoe ga je het regelen als je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk gaat?

Zwanger? Wacht niet te lang met het regelen van kinderopvang
Op het internet staan veel checklists: wat regel je wanneer in je zwangerschap? Kinderopvang staat vaak pas in maand 4 of 5 op het lijstje. We kunnen ons ook heel goed voorstellen dat je er voor die tijd nog niet mee bezig bent, zeker als je in verwachting bent van je eerste kind. Er komt immers al een heleboel op je af, je hebt misschien nog niet eens een buikje, waarom zou je je nu dan al verdiepen in de opvang van je kind?

Ons advies
Het lijkt nog zo ver weg, maar een zwangerschap gaat vaak sneller dan je denkt. Daarom adviseren wij je al in maand 1 of 2 van je zwangerschap na te denken over de opvang van jouw kind. Zodat je kort daarna je toekomstige kindje kunt inschrijven op de kinderopvang van jouw keuze.

Bewuste keuze
De keuze voor een kinderopvang maak je immers niet zomaar. Er zijn diverse soorten kinderopvang met ieder hun eigen visie, denk hierbij aan kinderopvang die heel veel met natuur en duurzaamheid doet, of juist een hele goede samenwerking heeft met scholen in de omgeving. Door op tijd te zoeken en je te oriënteren, kom je erachter wat je zelf belangrijk vind, welke locatie bij jou en je kind past en kun je je kindje tijdig inschrijven.

Wachtlijsten
Nog een goede reden om al vroeg in je zwangerschap naar kinderopvang te zoeken, zijn de eventuele wachtlijsten. Kinderopvang locaties kunnen een wachtlijst hebben, waardoor je hier niet zomaar terecht kunt. Het zou natuurlijk jammer zijn als je kind niet naar de locatie van jouw voorkeur zou kunnen.

Zwanger van je 2e kindje
Ben je zwanger van de tweede? Ook dan is het aan te raden dit zo snel mogelijk door te geven. Vaak krijg je wel voorrang maar plaatsing gaat niet vanzelf. En ook voor broertjes en zusjes zijn soms helaas wachtlijsten, zeker op populaire opvangdagen.  

Kortom, ben je zwanger, wacht niet met het regelen van kinderopvang om teleurstelling te voorkomen. Neem contact op met de locatie van jouw voorkeur voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.

Misschien ook voor jou interessant