Zomerschool voor peuters dit jaar op 20 kinderopvanglocaties

Kindercrèche, Sterre Kinderopvang en Kinderstad Tilburg slaan handen ineen!

Zomerschool peuters Tilburg
Zomerschool peuters Tilburg

Het duurt nog even, maar bij veel locaties zijn de voorbereidingen voor de zomer al in volle gang. Er wordt in de zomer van 2022 namelijk weer een zomerschool voor peuters georganiseerd. En niet zomaar een. Zo’n 20 verschillende locaties van Kindercrèche, Sterre Kinderopvang en Kinderstad Tilburg werken samen om de peuters een mooi programma te bieden.

Kennismaken met andere locatie

Directeur Wout Jansen van Kindercrèche locatie Reeshof vertelt: “we zullen de zomerschool dit jaar samen met Sterre Kinderopvang locatie Kievit organiseren. Een mooi initiatief, waar met name de peuters van zullen profiteren. Ze kunnen niet alleen gebruik maken van gratis extra opvang in de zomer, maar ze maken ook kennis met andere programma’s en een andere locatie. Bij Kievit hebben ze bijvoorbeeld cavia’s, kippen, geitjes en pony’s. Wat zullen onze peuters daar veel plezier mee beleven!”

Dieren bij boerderij kievit

Veelgestelde vragen over de zomerschool

We zetten de antwoorden graag voor je op een rijtje:

Voor wie is de zomerschool?

Op veel locaties zitten peuters met een doelgroep indicatie, deze indicatie krijgen ze van de GGD. Dit betekent dat de peuter extra voorbereiding op school kan gebruiken en dat ze dit gratis kunnen afnemen. Voor de eerste 2 ochtenden betaal je een lager tarief (dit wordt bepaald naar inkomen) en voor de derde ochtend betaal je dus niets. Normaal gesproken is peuteropvang 40 weken per jaar open (tijdens de schoolweken). Bij de zomerschool bieden we tijdens de zomervakantie 2 weken lang extra opvang aan deze peuters.

Waarom wordt de zomerschool georganiseerd?

De beste voorbereiding op de basisschool begint bij de peuteropvang, peuters leren al spelend de Nederlandse taal en ontwikkelen zo een grotere woordenschat. Afgelopen jaar werd de reguliere peuteropvang tijdens de coronacrisis verschillende keren gesloten door de lockdowns. Doordat er minder opvang aan peuters geboden kon worden, kan dit een achteruitgang betekenen van de cognitieve ontwikkeling. Mede om verdere achteruitgang te voorkomen, maar ook om ouders extra te ondersteunen bieden we ook dit jaar de zomerschool aan.

Waar in Tilburg wordt de zomerschool georganiseerd?

Bij verschillende locaties in de wijken Zuid, Noord, West, Oud-Noord en Reeshof. Gaat je peuter nu naar een van onze locaties? Dan zal de directeur van de locatie je informeren over het aanbod deze zomer. 

Hoe ziet het programma eruit?

De zomerschool staat niet alleen voor plezier, de nadruk zal ook liggen op kwaliteit en inhoudelijke verrijking. De komende tijd wordt gebruikt om het programma verder vorm te geven. 

Wat kost de zomerschool?

Ouders waarvan de peuters in aanmerking komen ontvangen een uitnodiging voor de zomerschool, hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

Misschien ook interessant

Peuters op een glijbaan kinderopvang

Peuteropvang Tilburg

Peuteropvang is een plek waar kinderen van 2 tot 4 jaar minimaal 2 ochtenden in de week komen om samen spelend te leren. Een mooie aanvulling op de...
Lees meer
Peuters

Kosten peuteropvang

In Tilburg ontvangen álle ouders tegemoetkoming voor 2 ochtenden peuteropvang per week. De tegemoetkoming is afhankelijk van je verzamelinkomen. Dit...
Lees meer