Verschil peuteropvang - kinderdagopvang

Verschillen peuteropvang en kinderdagopvang

Op de peuteropvang kunnen alle peuters samen spelend leren. Het maakt daarbij niet uit of ouders wel of niet werken/studeren. Ongeacht welke locatie je kiest word je kind begeleid door medewerkers (lieve juffen of meneren) met dezelfde opleiding en achtergrond en krijgt het hetzelfde programma aangeboden. Of je nu in de Reeshof woont of in Fatima of Noord, of je ouders nou werken of niet.

Peuteropvang: een goede start, voor elk kind

De overgang naar de basisschool vormt voor sommige kinderen een behoorlijke stap. Extra ondersteuning is dan soms wel fijn. Dat bieden peuteropvanglocaties in de vorm van een programma dat ook wel Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) wordt genoemd. 

De pedagogisch professionals op de opvanglocaties waarmee wij samenwerken, zijn allemaal geschoold in dit VVE-programma. Door goed contact te maken en kinderen spelenderwijs allerlei leuke en leerzame materialen en spelvormen aan te bieden, leren ze zich goed ontwikkelen. Vooral omdat ze dit sámen met andere kinderen doen. Dit zodat ze op 4-jarige leeftijd helemaal klaar zijn voor de basisschool. Op al onze locaties, waar peuteropvang plaatsvindt, maken we gebruik van zo'n VVE-programma.   

 

De gemeente betaalt mee

Zodra je kind twee jaar oud wordt en naar de opvang gaat, gaat het automatisch meedoen aan dit speciale programma. In Tilburg betaalt de gemeente dan een stukje mee. Mits peuters naar locaties gaan die voldoen aan het zogenaamde Tilburg Kwaliteitskader. Deze bijdrage vanuit de gemeente geldt voor 2 dagdelen per week (a 5,5 uur), 40 weken per jaar.  Alle locaties die je vindt via onze website voldoen daaraan.

Op de pagina over peuteropvang vind je alle relevante informatie.

Heb je afzonderlijke vragen over de prijzen? Dan kun je het beste contact opnemen met de directeur van de door jou gekozen locatie

Misschien ook voor jou interessant

Peuter vieze handen

Peuteropvang Tilburg

Heb je een peuter tussen de 2 en 4 jaar oud? Wist je dat alle Tilburgse peuters naar de peuteropvang kunnen en mogen komen? Ook wanneer je niet werkt...
Lees meer