Vacature Teamleider Huisvesting

Servicebureau Kinderopvang heeft specifieke kennis en ervaring op het gebied van professionele kinderopvang. Onze specialisten en adviseurs op het gebied van huisvesting, pedagogiek, marketing, ICT, HR, kindplanning en financiën helpen en ondersteunen zo’n 70 kinderopvanglocaties in Tilburg en regio Eindhoven. Hierdoor kennen we de kinderopvangmarkt als geen ander. Deze kennis delen we ook graag met ouders, werkzoekenden en onze partners via onze website (www.sbkinderopvang.nl) en andere kanalen.

De vraag naar professionele kinderopvang groeit. Wij zijn daarom op korte termijn op zoek naar uitbreiding op het gebied van huisvesting. De huisvestingstak van Servicebureau Kinderopvang is onderverdeeld in 2 afdelingen:

Ontwerp & Ontwikkeling en Beheer & Onderhoud.

Wat houdt de functie in?

Als Teamleider Huisvesting ben je verantwoordelijk voor de afdeling Beheer en Onderhoud. Je bent leidinggevende van de projectleiders en onderhoudsmedewerkers op deze afdeling. Daarnaast ben je zelf in staat om prognoses voor meerjarig onderhoud op te stellen. Je fungeert als contractbeheerder van de diverse beheercontracten op het gebied van: E&W onderhoud, tuinonderhoud, energie, alarmdoormelding & opvolging en brandveiligheid. Je lost eenvoudige storingen met behulp van je afdeling zelf op en zorgt dat ingewikkelde meldingen afgehandeld worden door (externe) specialisten.   

Een dag zou er zomaar als volgt uit kunnen zien…

Je start de dag op met een werkvergadering van de onderhoudsdienst. Samen brengen jullie in kaart welke onderhoudsklussen er de komende weken op jullie af gaan komen. Daarna heb je meteen een overleg met een projectleider van de afdeling Ontwerp & Ontwikkeling. Binnenkort wordt er namelijk een nieuwe locatie opgeleverd en jullie nemen door welke zaken er nu al moeten worden opgepakt. In de overdracht ontvang je de EAN codes om deze vanmiddag op te nemen in het energiecontract. Ook bespreken jullie de planning van de verhuizing en de inzet van de onderhoudsdienst voor de laatste puntjes op de i.

Je telefoon gaat! Een onderhoudsmedewerker vertelt je dat er flinke stormschade is aan de dakgoten van één van de locaties. Je collega heeft inmiddels al contact gehad met de directeur van de locatie en samen hebben ze besloten dat de buitenruimte voor de 0 tot 4 jarigen niet gebruikt kan worden. Nadat je wat korte vragen hebt gesteld heb je snel een beeld van de situatie. Je adviseert je collega een timmerbedrijf in te schakelen voor het definitief herstel en belt zelf nog even met de directeur van de locatie om een oplossing te vinden voor het buiten spelen. Je adviseert de betreffende directeur jullie oplossing ook nog even tegen het licht te laten houden door je collega’s van pedagogiek en communicatie. 

In de middag heb je een belangrijk overleg. De aanbestedingsresultaten voor het verlengen van het koepelcontract E en W onderhoud zijn binnen. Je neemt het nog even kort door met je directeur en gaat vol vertrouwen het overleg in. Je hebt het immers zelf al tot in de puntjes  voorbereid.

Spreekt dit jou helemaal aan? Dan missen wij jou!

Ben je in staat in de rol van Teamleider Huisvesting de kwaliteit van het totale beheer & onderhoud te bewaken. Kun je door jouw leidinggevende capaciteiten de onderhoudsmedewerkers motiveren en coördineren dan missen wij jou.

Herken je jezelf in bovenstaande profiel en heb je zin om hier helemaal jouw functie van te maken? Of je nou een bouwkundige- of een installatietechnische achtergrond hebt maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Dat je de juiste kennis en ervaring hebt opgedaan via opleiding en loopbaan dat lezen we vanzelf in je CV. Wat voor ons het verschil maakt is je motivatie: waarom missen we jóu? Neem ons mee in jouw werkende leven. Wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort aan de Ringbaan Oost 240 in Tilburg. Tot dan?

Je kunt ons bereiken via mail. Telefonisch mag natuurlijk ook. 

Geert Keijzers – Manager Huisvesting - M 06 102 489 43


Sluitingstermijn? We willen je graag zo snel mogelijk ontmoeten, dus hoe eerder je reageert hoe liever.

Als er een klik is…

...dan bieden we je heel graag een baan aan voor 30 – 36 uur per week. We hebben een goed arbeidsvoorwaardenpakket en een zeer betrokken enthousiaste groep collega’s. Je bent werkzaam onder de CAO Kinderopvang. Inschaling gebeurt afhankelijk van relevante ervaring in schaal 9