Vacature Marketing en Communicatie Specialist

30-36 uur

Kinderen aan tafel
Kinderen aan tafel

Kinderopvang is een prachtige sector. Je mag bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in de belangrijkste jaren van hun leven. Het is ook een groeiende en dynamische sector. Je hebt te maken met politiek, wet – en regelgeving maar ook marktwerking. Deze dynamiek voel je op het Servicebureau Kinderopvang in Tilburg, waar we tientallen kinderopvanglocaties adviseren en ondersteunen. We hebben specialistische kennis in huis op het gebied van financiën, marketing en communicatie, kindplanning, huisvesting, pedagogiek en kwaliteit, HR en ICT. We zijn onderdeel van Stichting Kinderopvanggroep: een maatschappelijk organisatie zonder winstoogmerk. Kwalitatief goede kinderopvang bieden staat voorop.

Onze marketingafdeling is op zoek naar een:

Ervaren Marketing en Communicatie Specialist (30-36 uur)

De afdeling Marketing en Communicatie is enerzijds verantwoordelijk voor organisatiebrede vraagstukken, zoals de ontwikkeling van de verschillende merken en het faciliteren van middelen zoals websites voor alle organisaties/locaties. Anderzijds adviseren we de locatiedirecteuren op het gebied van marketing en communicatie. Dit varieert van bijvoorbeeld crisiscommunicatie tot het meedenken over de positionering en promotiemogelijkheden.

Een dag zou er als volgt uit kunnen zien

Je start je dag met informeel overleg met je drie collega-marketeers (momenteel vooral via Teams, maar gelukkig ook steeds vaker weer in het ‘echt’!). Dan ga je in samenwerking met de online marketing specialist aan de slag met de peutercampagne. Je start met het schrijven van de tekst voor de landingspagina en maakt vervolgens enkele opzetjes voor de social media posts. Dan word je gebeld door één van de directeuren van een buitenschoolse opvang: er is een incident geweest, gelukkig niets bijzonders, maar ze vraagt wel om je hulp bij de communicatie. Dus ga je hier direct mee aan de slag. Je overlegt met collega’s van de afdeling pedagogiek en bereidt de brief aan de ouders voor. Na de lunch bezoek je een kinderdagverblijf voor een overleg met de directeur en adviseer je welke communicatiemiddelen het beste ingezet kunnen worden voor de locatie. Tot slot bel je nog even met het ontwerpbureau voor de status van de ontwerpen van de nieuwe logo’s.

Zoeken we jou?

We zoeken een collega die beschikt over een hbo-diploma en minimaal 5 jaar relevante ervaring (let op: geen startersfunctie). Iemand die van aanpakken houdt, zelfstandig is, maar ook graag samenwerkt in een hecht team en meerdere ballen in de lucht kan houden. Die het leuk vindt om zowel op adviserend als uitvoerend vlak bezig te zijn en zelf beslissingen durft te nemen. Liefst ook iemand die zowel online als offline marketingervaring heeft en goede content schrijft. Iemand die beschikbaar is op woensdag heeft de voorkeur. Spreekt dit jou aan? En wil je graag:

  • Een leuke, afwisselende functie voor 30-36 uur per week
  • Werken in een gezellig, informeel team
  • Een mooie werkplek in een modern en authentiek kantoor in Tilburg (op dit moment werken we ook deels vanuit huis)
  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Kinderopvang, inschaling in schaal 9
Is dit jouw nieuwe baan? Laat het ons weten!

Stuur je cv en korte motivatie (brief/video) uiterlijk 31 januari naar marketing@sbkinderopvang.nl. Begin februari vinden de eerste gesprekken plaats.

Een opdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure

Wil je nog iets weten? Dan kun je bellen met Susanne de Weert, Directeur Bedrijfsvoering, op 06-83 60 87 73.