Vacature Functioneel Applicatiebeheerder

Servicebureau Kinderopvang heeft specifieke kennis en ervaring op het gebied van professionele kinderopvang. Onze specialisten en adviseurs op het gebied van pedagogiek, marketing, ICT, HR, kindplanning, huisvesting en financiën helpen en ondersteunen zo’n 70 kinderopvanglocaties in Tilburg en regio Eindhoven. Hierdoor kennen we de kinderopvangmarkt als geen ander.

Er zijn de afgelopen jaren meerdere applicaties ingevoerd en processen gedigitaliseerd die nu per afdeling beheerd worden. Wij willen dit graag centraal laten beheren en daarom zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Functioneel Applicatiebeheerder (30-36 uur)

Als applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor beheer, continuïteit, innovatie en ondersteuning van de applicaties. Jij begrijpt onze processen, durft input te leveren en zorgt dat problemen worden opgelost. Je beheert onder andere de applicaties Beaufort, Youforce, Quebble, Nanny en Konnect. Om alle processen correct in te richten zal je nauw contact hebben met collega’s van verschillende afdelingen en onze directeuren van de locaties. Enerzijds zullen de collega’s wensen doorgeven om de applicatie gebruiksvriendelijker te maken en anderzijds wordt verwacht dat de applicatiebeheerder proactief onderzoekt wat er verbeterd kan worden. Uiteraard behoort het uitvoeren van administratieve taken binnen applicaties, ook tot je taken.

 

Een dag zou er zomaar als volgt uit kunnen zien…

Je start de dag met het openen van jouw applicaties en beantwoordt een paar mailtjes met vragen van gebruikers. Vervolgens heb je een afspraak met de afdeling HR om samen te ontdekken hoe de applicaties gebruiksvriendelijker ingericht kunnen worden en hoe ze verbeterd kunnen worden. Je begrijpt dat je in een dynamische branche werkt, dus dat je vaak snel moet schakelen. Daarom ga je gelijk na de afspraak met de HR afdeling kijken welke punten je nu al kunt verwerken.

Vervolgens ga je langs bij een collega van de afdeling Planning. Je hebt gemerkt dat een bepaalde handeling binnen de applicatie sneller en beter te maken valt en je legt dit voor aan jouw collega. Je schetst een beeld welke gevolgen deze verbetering met zich meebrengen zodat jouw collega precies begrijpt waarom de verbetering een goede verandering kan zijn.

Na de lunch krijg je meldingen van gebruikers dat een applicatie niet naar behoren werkt. Jij schakelt gelijk met de leverancier om te ontdekken wat er mis gaat. Wanneer je te horen krijgt dat het probleem langer zal duren dan gewenst, informeer je de gebruikers. Jij probeert vervolgens samen met de leverancier te achterhalen hoe het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.

Vervolgens ga jij de updates en wijzigingen die binnenkort doorgevoerd worden testen. Doordat die wijzigingen er aankomen, heb je nauw contact met de leverancier. Om ervoor te zorgen dat de updates en wijzigingen feilloos door de gebruikers gehanteerd kunnen worden, schrijf je ook een procesbeschrijving die je tijdig met alle gebruikers deelt.

Wat breng jij voor kennis in ons team?

Je hebt een afgeronde gerelateerde MBO+/HBO opleiding en bent toe aan een volgende stap in je carrière. Wij zouden het erg fijn vinden als je kennis hebt van personeelsinformatie- en salarissystemen, zoals kennis van Beaufort en Youforce en kennis hebt van planningssystemen zoals Quebble en de Nanny.

Als persoon ben je besluitvaardig, handel je van nature probleemoplossend. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende facetten. Hiernaast beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Binnen onze organisatie is dit een nieuwe functie. Daarom zal er ook samen gekeken worden hoe we de functie en de bijbehorende taken gaan invullen.

 

Spreekt dit jou helemaal aan? Dan missen wij jou!

Heb je zin in deze functie? Dat je de juiste kennis en ervaring hebt opgedaan via opleiding en loopbaan dat lezen we vanzelf in je CV. Wat voor ons het verschil maakt is je motivatie: waarom missen we jóu? Neem ons mee in jouw werkende leven; vertel waar je het meest trots op bent en hoe jouw ideale werkdag eruit ziet. En wie weet ontmoeten we elkaar dan binnenkort aan de Ringbaan Oost 240 in Tilburg. Laat je voor 31 december iets weten? Tot dan?! Je kunt je reactie sturen naar hr@sbkinderopvang.nl. Telefonisch contact mag natuurlijk ook (06-30296284). De eerste gesprekken zijn gepland op 10 en 17 januari 2019.

 

Als er een klik is…

...dan bieden we je heel graag een baan aan voor 30 – 36 uur per week. We hebben een goed arbeidsvoorwaardenpakket en een zeer betrokken enthousiaste groep collega’s. Je bent werkzaam onder de CAO Kinderopvang. Inschaling gebeurt afhankelijk van relevante ervaring en opleidingsniveau, conform de CAO Kinderopvang.