Peuteropvang? Mijn kind gaat naar opa en oma...

Maar voelt die keuze nog als de beste?

opa en oma kleinkind

Als je voor het eerst een kindje krijgt denk je na over passende opvang op het moment dat jullie aan het werk zijn en/of studeren. Sommige ouders kiezen er dan bewust voor om hun kindje naar opa en oma te brengen. Zeker het eerste jaar is dat een veilig gevoel. Je kleine baby is in dezelfde vertrouwde handen waar jij zelf ook in bent opgegroeid.

Toch kan het zijn dat je andere keuzes wilt maken als je kindje ouder wordt. Omdat je merkt dat je dreumes toe is aan het spelen met andere, verschillende kinderen. Omdat je merkt dat je toch anders tegen opvoeden aankijkt dan je ouders of je ouders het zelf toch wel pittig vinden om hele dagen op zo’n kleintje te passen. En wellicht is er in deze tijd een extra reden bijgekomen: de veiligheid en gezondheid van je ouders.

Wellicht is het fijn om dan eens te gaan praten bij een peuteropvanglocatie in de buurt. Kinderopvang biedt, zeker in deze tijd, heel wat voordelen:

  • Aparte locaties voor peuters. Wil je je kindje pas vanaf twee jaar laten starten dan heb je de keuze uit (gemengde) peutergroepen op een kinderdagverblijf of locaties waar alleen maar peuters opgevangen worden.
  • Eigen programma voor peuters in Tilburg. Alle Tilburgse peuters krijgen op deze locaties een speciaal programma aangeboden waarmee ze goed voorbereid en zelfverzekerd aan de basisschool kunnen beginnen straks. 
  • Tegemoetkoming in de kosten. De gemeente Tilburg vindt dit programma zo belangrijk voor peuters dat zij alle ouders een tegemoetkoming in de kosten geeft hiervoor. Of je nou werkt of niet. Is je kindje nog geen 2 jaar? Werkende ouders krijgen kinderopvangtoeslag voor 0 tot 12-jarigen. Vaak heb je dan de keuze uit opvang voor 40 weken (in de (school)vakanties is je kindje thuis) of 52 weken opvang.

Meer over kosten

  • Peuteropvang is er altijd. Peuteropvang wordt 40 weken per jaar aangeboden. Meer opvang nodig? Peuters mogen op kinderdagverblijven ook 52 weken komen. Zij zijn alleen gesloten op feestdagen. Worden medewerkers ziek dan wordt er vervanging geregeld.
  • Veilig Op alle locaties waar wij mee samenwerken is het veilig. Er zijn strikte maatregelen mbt corona. Bovendien is de kans op besmetting bij jonge kinderen erg klein zeggen experts van het RIVM.
  • Sneller plaats voor 1-jarigen. Voor 1-jarigen zijn er meer plekjes en minder wachtlijsten door de manier waarop de kinderopvang bij wet geregeld is in Nederland. Wellicht heb je al snel plek op door jou gewenste dagen.
  • Voorrang in de peutergroep. Als je als baby of 1-jarige start op een kinderdagverblijf krijg je voorrang in de peutergroep op kinderen die pas met 2 jaar willen starten met het speciale peuterprogramma.

Maak een vrijblijvende afspraak  bij een of meer locaties in jouw buurt.

Wil je eerst meer lezen over de Tilburgse peuteropvang? Of een handige animatie hierover bekijken? Bijvoorbeeld over de subsidie (= een tegemoetkoming in de kosten van de gemeente voor alle ouders) en hoe je je kind kunt aanmelden?

Tilburgse peuteropvang