Kosten peuteropvang

Wat kost peuteropvang in Tilburg?

Peuters

De netto kosten die je betaalt voor peuteropvang zijn afhankelijk van verschillende factoren. Als ouder heb je namelijk, afhankelijk van je situatie, wellicht recht op subsidie en/of kinderopvangtoeslag.
 

Subsidie peuteropvang

De gemeente Tilburg stelt een subsidie beschikbaar voor 2 dagdelen* peutervoorziening aan werkende en niet-werkende Tilburgse ouders. De peuteropvang locatie vraagt deze subsidie bij de gemeente voor je aan en verrekent deze op de factuur. Om een idee te geven hoeveel peuteropvang in Tilburg maandelijks ongeveer kost hebben we een aantal rekenvoorbeelden gemaakt.

*het consultatiebureau kan dit uitbreiden naar 3 dagdelen

Bekijk de Ouderbijdragetabel peuteropvang 2021.
 

Kinderopvangtoeslag

Ben je aan het werk of studeer je? Dan kom je meestal in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten van de (peuter)opvang. Op hoeveel toeslag je recht hebt hangt af van verschillende factoren:

  • de hoogte van je salaris
  • hoeveel je werkt
  • je gezinssamenstelling
  • hoeveel opvang je afneemt

Kinderopvangtoeslag vraag je aan via www.toeslagen.nl.
 

Hoeveel kost peuteropvang per maand?

Wil je een berekening op maat laten maken zodat je precies weet hoeveel je maandelijkse kosten in jouw situatie bedragen? Kies dan een opvanglocatie uit en vraag de directeur van deze locatie om vrijblijvend voor je uit te rekenen wat je per maand betaalt aan peuteropvang in Tilburg.

Peuteropvang locaties in Tilburg