Nieuwe & vernieuwde kinderopvang locaties

Bij Servicebureau Kinderopvang houden de collega's van de afdeling Huisvesting zich onder meer bezig met het bouwen en verbouwen van (nieuwe) locaties. Zij hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten. In de eerste vier maanden van 2020 zijn er al meerdere locaties geopend of heropend in Tilburg. Benieuwd welke?

Een nieuwe bso en kinderopvang

In januari opende Urban BSO Spoorpark (Kinderstad Tilburg) haar deuren, of moeten we zeggen de poorten? Want dit is niet zomaar een buitenschoolse opvang, bij deze bso zijn de kinderen vooral buiten bezig. Ze maken gebruik van alle faciliteiten van het Spoorpark en kunnen dus crossen, skaten en op ontdekkingstocht op het waterplein.

Daarnaast hebben we recent kinderopvang Aan de Waterkant (Sterre Kinderopvang) geopend en ook hier kunnen we spreken van een bijzondere locatie! Met de prachtige ligging aan de Piushaven in Tilburg, maar ook met het thema 'water' wat in diverse elementen terug komt, zowel in aankleding als in de activiteiten die er georganiseerd worden.

Vernieuwde locaties

Servicebureau Kinderopvang streeft een hoge mate van kwaliteit na. Op pedagogisch gebied zie je dit niet alleen terug in de medewerkers, maar ook in de inrichting. Als er namelijk goed is nagedacht over de inrichting van de ruimte, in relatie tot de opvoedingstaken van de medewerkers, kan diezelfde ruimte zich ontwikkelen tot een derde opvoeder. Klinkt misschien ingewikkeld, maar is het zeker niet! Mede om deze reden geven we ook onze bestaande locaties regelmatig een ‘upgrade’.

Zo ging begin dit jaar kinderopvang Reeshoeve (Sterre Kinderopvang) weer open, een oude boerderij omgetoverd tot kinderopvang. En bij een boerderij horen natuurlijk ook dieren, er staan dan ook een pony, een varken, geiten, kippen, konijnen en cavia’s. De kinderen helpen uiteraard mee met de verzorging, maar vooral ook met het aaien van al die lieve dieren! Naast een peuteropvang en buitenschoolse opvang, biedt kinderopvang Reeshoeve na de verbouwing nu ook een kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar!

Ook Sport BSO Pellikaan (Kinderstad Tilburg) ging in januari weer open. De sport bso is één van de vele thema bso’s die Kinderstad Tilburg heeft. Er worden dagelijks verschillende sportactiviteiten georganiseerd en er wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van Club Pellikaan, kinderen kunnen zelfs naar zwemles onder bso tijd!

En ondanks de bijzondere tijd waarin we ons bevinden door het coronavirus, is kindcentrum Grebbe (Kinderstad Tilburg) in april toch ‘gewoon’ geopend. Wat er is hard gewerkt! Er staat nu een modern, licht en duurzaam gebouw in de Blaak. Dit is een typische campuslocatie, temidden van basisscholen De Blaak en De Borne, waar nauw mee wordt samengewerkt.

Binnenkijken?

Benieuwd hoe deze prachtige locaties eruit zien? Sommige locaties hebben al een virtuele rondleiding klaar staan en anders kun je altijd een afspraak maken om zelf even rond te gaan kijken!