Wat kost kinderopvang?

Kosten kinderopvang

Natuurlijk ben je benieuwd naar de maandelijkse kosten van de kinderopvang, de peuteropvang of de buitenschoolse opvang (bso) van je (aanstaande) kind. Wij geven je graag een duidelijk beeld van de tarieven van de kinderopvangorganisaties waarmee wij samenwerken in Tilburg en Rijen.

Handige rekentool

Vaak worden prijzen in de kinderopvang bruto per uur weergegeven. Die uurprijs heb je nodig voor de aanvraag van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst, maar het geeft je weinig beeld bij de werkelijke kosten.

Met onze handige rekentool kun je niet alleen organisaties en locaties vergelijken, maar ook snel je daadwerkelijke netto kosten kinderopvang per maand berekenen. Voor jouw persoonlijke situatie.

Zo krijg je snel een betrouwbaar beeld wat kinderopvang voor jouw kind(eren) kost.

Direct naar de rekentool
 

Kinderopvangtoeslag

Veel ouders komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. De netto prijs is wat je zelf betaalt na aftrek van deze toeslag. Dit wordt ook meegenomen in de rekentool.

Meer weten over kinderopvangtoeslag?
 

Kosten kinderopvang 2019

In de onderstaande tabel vind je de bruto maand- en uurprijzen (2019) voor kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Deze zijn per dag en gebaseerd op de meest voorkomende vorm van opvang, namelijk 52 weken per jaar voor het kinderdagverblijf (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO) en 40 weken per jaar voor peuteropvang.

Bij de BSO is de uurprijs ook afhankelijk van de eindtijd van de school en de gekozen dagen. Wist je bijvoorbeeld dat de woensdagen en vrijdagen vaak netto aantrekkelijker zijn voor je? In onderstaande voorbeelden zijn we uitgegaan van de meest voorkomende eindtijd, namelijk 14.30 uur. 

Organisatie

bruto maand- prijs

bruto uurprijs

bruto maand-prijs

bruto uurprijs

bruto maand-prijs

 

bruto uur-prijs 

 

 

KDV

KDV

PEUT

PEUT

BSO

BSO

Kindercrèche

€ 382,38

€ 7,35*

€ 294,07

€ 8,02

€ 174,12

€ 6,43

Sterre Kinderopvang

€ 382,38

€ 8,02

€ 294,07

€ 8,02

€ 193,06

€ 7,13

Kinderstad Tilburg

€ 382,38

€ 8,02

€ 294,07

€ 8,02

€ 193,06

€ 7,13

Je kunt aan bovenstaande tabel geen rechten ontlenen. Het gaat hier om voorbeelden; fouten voorbehouden.

* Kindercrèche werkt met contracten obv 12 uur of 11 uur voor de kinderdagverblijven. Deze prijzen zijn per uur obv dagen van 12 uur.
 

Nieuw: Peuteropvang met subsidie

Een aantal locaties met kinderdagopvang bieden ook peuteropvang aan (voorheen peuterspeelzaal). Vanaf 1 januari 2019 kunnen alle peuters van 2-4 jaar hier terecht. Op de pagina over peuteropvang vind je alle relevante informatie over onder meer de kosten van deze nieuwe voorziening die gesubsidieerd wordt door de gemeente.

Heb je vragen over de prijzen? Dan kun je het beste contact opnemen met de directeur van de door jou gekozen locatie