Kinderstad Tilburg

Thuis in KinderstadKinderstad Tilburg logo

Kinderstad is een vertrouwde naam als het gaat om professionele kinderopvang in Tilburg voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Onze 24 locaties (kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang) liggen verspreid over de stad.

www.kinderstadtilburg.nl

Kinderstad Campus: Oog voor de ontwikkeling van uw kind
Kinderen van 0 tot 4 jaar spelen en ontdekken op onze kinderdagverblijven. En na school ontmoeten kinderen hun vrienden en buurtgenootjes bij de buitenschoolse opvang (bso). Vaak zijn kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang op één plek, dichtbij school en andere voorzieningen. Daar kiest Kinderstad bewust voor. Eén vertrouwde plek waar je kind kan leren, spelen en zichzelf ontwikkelen. Daarbij werken de pedagogisch professionals samen met andere deskundigen, van school, maar ook op het gebied van jeugdgezondheidszorg en welzijn van je kind. Bijvoorbeeld wijkverpleegkundigen, babyspecialisten of specialisten op het gebied van beweging, creativiteit of natuur. De overgangen gaan heel natuurlijk. Alles onder één dak biedt duidelijkheid en continuïteit en is ook gemakkelijk voor jou als ouder, bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van je kind(eren).

Kinderstad Special: Sport, cultuur, boerderij en outdoor
Kinderstad Specials zijn bso-locaties die zijn gespecialiseerd in sport, natuur of cultuur. In Tilburg zijn drie sport-bso's (Drieburcht, Reeshof en T2), een boerderij-bso, een outdoor-bso en een cultuur-bso (Monopole); dit jaar opent cultuur-bso Studio-T zijn deuren in de Reeshof. We merken dat kinderen hier zeer enthousiast over zijn en dat het rust geeft in het gezin: sport, zwemles en andere activiteiten kunnen meteen na schooltijd plaatsvinden op de bso en dus niet meer persé op een aparte club. Dat kan ook voordelig zijn in de kosten.

Peuteropvang
Kinderstad biedt - zowel op campuslocaties als via zelfstandige locaties- peuteropvang volgens de laatste afspraken met gemeente en scholen; het zogenaamde Tilburgs Kwaliteitskader. Daarom krijgen alle kinderen vanaf 2 jaar subsidie (een soort tegemoetkoming in de kosten van de gemeente) op 2 dagdelen voor 40 weken per jaar. Meer info via www.sbkinderopvang.nl/peuteropvang  

Heb je vragen over de opvang, twijfels over de kosten van de opvang of wil je graag advies? Neem contact op met de locatie van je keuze; ze helpen je graag verder.