Eetclub

Tussenschoolse opvang: samen in alle rust eten & spelen

Samen eten Eetclub
Eetclub

Samen eten en dan lekker spelen!

Veel ouders werken allebei. Daarom regelt de Stichting Eetclub voor meerdere basisscholen de tussenschoolse opvang (overblijven) op de school. Kinderen verdienen het om een fijne lunchpauze te hebben, zodat zij fris en ontspannen aan de middag op school kunnen beginnen.

“Mijn kinderen maken twee keer per week gebruik van de Eetclub!
Dat is prima geregeld, ze hoeven niet over straat en ze hebben het er naar hun zin.
Ik hoef me daar geen zorgen over te maken.”

In de Eetclub werken we met vrijwillige overblijfkrachten of met beroepskrachten, dat hangt af van de afspraken met de school. We maken met alle overblijfkrachten goede afspraken, zodat zij erop kunnen letten dat alle kinderen zich thuis voelen in de Eetclub!

Tussenschoolse opvang bij de Eetclub

Het doel van de Eetclub is heel simpel: kinderen de kans geven in overzichtelijke groepen en in alle rust hun boterham op te eten om daarna – onder toezicht van volwassenen – ongestoord te kunnen spelen. Om alles goed te laten verlopen, hanteren we als richtlijn dat er 1 overblijfkracht aanwezig is op 15 tot 18 kinderen. 

Het is de bedoeling dat kinderen zelf hun boterhammen, drinken en fruit meenemen.

Locaties van de Eetclub

Er is in Tilburg 1 locatie die tussenschoolse opvang via de Eetclub aanbiedt. Wil je meer weten over de Eetclub en de kosten hiervan? Neem dan contact op met de locatie.

Eetclub Adres Telefoonnummer E-mailadres
Koningshaven Fatimastraat 24B, 5021 AN Tilburg 06-10279720 eetclubkoningshaven@kindercreche.nl

Vrijwilligers

De Eetclub draait voor een deel op vrijwilligers. Daarmee kunnen we de kosten beperken. We zijn eigenlijk altijd wel op zoek naar ouders, opa’s, oma’s, familie, vrienden, die hieraan willen meewerken. Vrijwilligers krijgen een vergoeding per overblijfmoment. Bovendien kunnen vrijwilligers die zelf kinderen op de school hebben gratis gebruik maken van de Eetclub! Veel mensen doen dit vrijwilligerswerk om betrokken te raken bij de school, andere ouders te leren kennen of omdat ze het leuk vinden om met kinderen om te gaan.

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Als je je aanmeldt en wordt ingeroosterd, is het uiteraard van belang dat je komt. De school en de kinderen rekenen dan op je.

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Neem dan contact met de eetclubcoördinator via bovenstaande contactgegevens.
 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de algemene voorwaarden van de Eetclub.