Column Mandy: Van het kinderdagverblijf naar de basisschool

Van kinderdagverblijf naar de basisschool

Feest
Afgelopen weekend vierden we de 4e verjaardag van Logan. Mijn kleine manneke is alweer een kleuter! Ook op het kinderdagverblijf was het een feestje. Er werd muziek gemaakt en gezongen. Handjes werden geschud en kusjes werden uitgedeeld. Logan keek al uit naar het leukste onderdeel van het verjaardagsfeestje: grabbelen. Hij koos een mooie rode stuiterbal. En toen was het tijd voor de traktatie.

Traktatie
Ik had er al even over nagedacht, want het moest natuurlijk gezond zijn maar ook feestelijk. In een boek met kindertraktaties zag ik spiesjes van poffertjes en druifjes voorbij komen. De ideale combi dacht ik. Helaas hadden ze geen druiven bij meneer Heijn en daarom koos ik voor appeltjes en banaan. Ook lekker.

Discodip
De poffertjes even opwarmen, bestrijken met honing en dippen in discodip. Stukje banaan en appel op ‘t spiesje en als laatste een poffertje erop. Het zag er best leuk uit. Gelukkig waren de juffen op school er blij mee en smulden de kindjes van de traktatie. Logan vond het zo lekker dat ie mijn spiesje ook graag wilde opsmikkelen. Nou vooruit dan maar, omdat je jarig bent ;-)

Zeg maar dag met je handjes
Ook nam Logan die dag afscheid. Ik vroeg me af of hij het wel helemaal doorhad. Dat dit de laatste keer op de 'kleine' school was? Logan had het in ieder geval goed naar zijn zin en genoot van de aandacht. De juffen bedankten we met een roos met een zelfgeknutseld kaartje eraan. En Logan kreeg nog een extra knuffel van zijn lievelingsjuf.

Schoolplein perikelen
En nu is er een nieuw tijdperk aangebroken. Logan mag elke dag van 8:30u tot 14:30u naar school volgens een continurooster. Ik verheug me nu al niet op de drukte op het schoolplein.

Misschien moet ik toch maar eens de Luizenmoeder gaan kijken?

Wie is Mandy?
Mandy is mama van Logan en blogt op MomMandy.com. Logan speelt bij BSO Meander.
Volg Mandy op Facebook of op Instagram.