Column Ilse: Geïnspireerd door Michelle Obama

Familie Obama

In mijn vorige column schreef ik dat ik naar de boekpresentatie van Michelle Obama ben geweest. Daarvoor had ik kaartjes gewonnen en samen met een vriendin ben ik hier ‘blanco’ naar toe gegaan. We wisten niet wat ons te wachten stond en wat we er van zouden vinden. Het was een bijzondere avond waar we met een vol hoofd naar buiten gingen.

Blijf in jezelf geloven

In eerste instantie was ik niet al te enthousiast, totdat ik er over ging praten met anderen. Door mijn ervaring te delen, kwam ik erachter hoe inspirerend ik haar eigenlijk vond!! 😊 Ze komt uit een gezin dat het niet heel breed had en ze heeft zichzelf door veel te leren en dingen eigen te maken, opgewerkt tot een serieuze studente. Door continu in zichzelf te blijven geloven en door dingen ‘gewoon te doen’, is ze uitgegroeid tot de vrouw die ze nu is. Zijzelf had ook nooit gedacht dat ze ooit presidentsvrouw zou worden. Maar doordat zij ook in haar man geloofde en altijd naast hem bleef staan hebben ze dit samen bereikt. Mede doordat ze soms haar eigen carrière op een laag pitje moest zetten voor haar man.

Ze kon ook mooi spreken over het krijgen van kinderen, wat dit allemaal met je doet en de druk die je als (jonge) ouders wel eens voelt. Dat je hier ook echt samen voor moet gaan en ook echt wel eens mag zeggen dat het best wel eens zwaar kan zijn!

 

Gelijkenissen met Michelle’s leven

Nu ik dit over haar schrijf, lees ik eigenlijk ook veel over mezelf hierin terug. Ik vond leren zelf vaak moeilijk maar door mijn enthousiasme en doorzettingsvermogen heb ik meerdere opleidingen kunnen volgen. In het begin van mijn relatie met mijn man, is hij een eigen bedrijf begonnen. Dit heeft veel tijd, energie, doorzettingsvermogen en soms een druk op onze relatie gekost. Door ook in hem te blijven geloven, altijd naast hem te staan en een sparringpartner voor hem te zijn heeft hij (mede door mij) kunnen bereiken waar hij nu staat. Toen we kinderen kregen, heb ik mijn carrière ook op een lager pitje gezet zodat de zorg het meeste bij mij kwam te liggen. Nu kan ik dit ook steeds meer uitbreiden en doen we de zorg steeds meer samen.

 

Je hebt niet veel nodig om iets te kunnen bereiken

De rode draad door het verhaal van Michelle Obama maar ook dat van mij, is dat de basis hoe je zelf naar de wereld, je relatie en je gezin kijkt, het allerbelangrijkste is voor de dingen die je wilt bereiken. Doe dingen soms ‘gewoon’ en kijk samen naar je (toekomst)plannen! Blijf altijd terugkijken op wat je hebt, het hoeft niet altijd ‘veel’ te zijn om iets te kunnen bereiken. Dus met andere woorden, blijf bij jezelf en mijn tip: luister naar je gevoel!! Dan kom je/komen jullie er wel!! Succes ermee 😉!

P.S. Wellicht dat mijn lezers leuke onderwerpen of anekdotes willen aandragen zodat ik daarover kan schrijven in een volgende column? Het mag over jezelf, je gezin, kinderopvang, van alles gaan! (noot van de redactie: stuur je suggesties naar marketing@sbkinderopvang.nl).

Liefs Ilse

 

Wie is Ilse?

Ik ben Ilse, 36 jaar een woonachtig in Tilburg. Drie mannen en een klein meisje in mijn leven maken mij rijk!! Dit zijn manlief Dennis (38), mijn zoontjes Finn (7) & Stenn (5) en dochtertje Zoë (2). Finn en Stenn zitten op basisschool en BSO de Boemerang en Zoë op kinderdagopvang de Boemerang.

Ilse schrijft columns over haar en haar gezin en deze kan je ook teruglezen op haar eigen blogpagina: ilseenhaarblogs.wordpress.com