Column Mandy: Hoera, we mogen weer naar school!

Jongen speelt in het zand

Niet alleen voor de ouders maar ook voor de kinderen zelf is het fijn om weer een vaste structuur te hebben. De meeste ouders zijn weer aan het werk. En de kinderen zijn eigenlijk zo weer aan het schoolritme gewend.

Op de basisschool van Logan werken ze met een continurooster. Geen woensdag- en vrijdagmiddag vrij. Maar elke dag van 8:30u tot 14:30u naar school, inclusief overblijven. Hierdoor hebben de kinderen wel twee weken extra vakantie. Een week extra Herfstvakantie en een week vakantie in juni.

“Moet ik vandaag naar de BSO?”
Gelukkig loopt de BSO ook door in die extra weken vakantie. En mogen ze de hele dag komen spelen. Ik vind het altijd prettig dat ik voor de dinsdag en vrijdag in ieder geval verzekerd ben van opvang in de vakanties en tijdens studiedagen.

Logan vraagt elke dag als ik hem naar school breng: “Moet ik vandaag naar de BSO?”, “Hoe laat kom je mij ophalen?”. Voor hem zijn de verschillende dagen van de week nog niet helemaal duidelijk. Maar dat maakt niet uit. Hij leeft nog heerlijk van dag tot dag. Zonder zich zorgen te hoeven maken over morgen.

Basisschoolkinderen hebben het er maar druk mee
Ook de eerste speelafspraakjes zijn weer achter de rug. En soms is het afspreken nog knap lastig. “Mag Logan afspreken?” Uhh, vandaag komt helaas niet uit. Want dan hebben we net een druk weekend gehad. En weet ik dat mijn zoon er baat bij heeft om een rustige middag thuis te hebben. “Morgen dan?” Dan gaat ie naar de BSO. Maar woensdag kan wel hoor.

Ik vind het leuk om te zien hoe de eerste vriendschappen ontstaan. En ik ben blij dat mijn kind sociaal is. Nou ja. Ook op dat gebied valt nog veel te leren. Dat het bijvoorbeeld niet leuk is om je vriendje te bijten als jullie allebei met hetzelfde willen spelen. Of dat wanneer je (per ongeluk) iemand pijn doet je sorry moet zeggen. Gelukkig komt dat met het ouder worden voor de meesten wel goed ;-)

Wie is Mandy?
Mandy is getrouwd met Sjoerd en samen zijn ze papa en mama van Logan (‘14). Tweemaal in de week speelt Logan na school bij BSO Meander. Naast zorgen voor haar gezin is Mandy HomeShopping Advisor bij MILK Copenhagen en blogt ze op MomMandy.com.