Column Mandy: 2 violen en een trommel en een fluit

Ballonnen

Onze kleine man is alweer 3 jaar. Tijd voor een feestje. Of moet ik zeggen: feestjes! Natuurlijk vieren we Logan’s verjaardag thuis met de opa’s en oma’s, ooms en tante’s. Maar ook op het kinderdagverblijf is je verjaardag vieren een ware happening.

Wie jarig is trakteert
Uiteraard mocht er ook getrakteerd worden. Wat het zou worden, daar waren mijn man en ik het er al snel over eens: zelfgebakken appelflappen. Om het toch een enigszins gezonde traktatie te maken, gebruikten we alleen bladerdeeg en appels. Logan vindt het zelf altijd enorm leuk om mee te helpen met bakken. Want dat betekent proeven!

We kozen er voor om in de namiddag bij het kinderdagverblijf langs te gaan om daar Logan’s verjaardag te vieren. Mijn lieve man maakte in de ochtend 15 knapperige, semi-gezonde appelflappen klaar.

Hieperdepiep hoera
Toen we bij het kinderdagverblijf aankwamen lag meneertje nog lekker te dutten. Manlief was meteen het middelpunt van belangstelling bij de peuters van de groep. Ze speelden ‘doktertje’ en Sjoerd was ziek dus die kreeg een spuit, en nog een, en nog een. Het was een dolle boel.

Toen Logan wakker was mocht hij op de verjaardagstroon zitten. Hij was nog wel een beetje chaggi van zijn dut. Maar daar zat hij dan, drie jaar oud met zijn door de juf gemaakte feestmuts op. Er werden muziekinstrumenten uitgedeeld en Logan koos een tamboerijn. Daarna begon de juf met zingen en de kindjes deden gezellig mee.

Logan vond al dat zingen maar niks. Ach ja, it’s my party and I cry if I want too, toch? Daarna kwam de (nep)verjaardagstaart met kaarsjes op tafel. Er werden 3 kaarsjes aangestoken maar Logan vond eigenlijk dat dat 4e kaarsje ook aan moest. Enfin, er werd weer gezongen en Logan mocht de kaarsjes uitblazen.

Daarna was het eindelijk tijd voor de traktatie. De peuters en ook de dreumesen smulden van hun appelflappen. En als klap op de vuurpijl kreeg Logan van de juf een hele grote blauwe ballon en de kindjes kregen een verrassingsdoosje mee voor thuis.

Ontzettend leuk om mee te maken. We hadden het voor geen goud willen missen!

Wie is Mandy?
Mandy is mama van Logan (3) en getrouwd met Sjoerd. Logan speelt bij kinderdagverblijf de Boemerang in Dalem (Reeshof). Mandy heeft ook een eigen blog over het moederschap www.mommandy.com