Column Karin: Duizend lichtjes in de lucht

Vuurwerk

Morgenavond is het zover. Dan gaat er weer voor honderden euro's vuurwerk de lucht in. Al weken horen we overal de knallen. De jongens vinden het fantastisch! Behalve 's nachts, dan schrikken ze wel eens wakker. "Wat was dat?" "Vuurwerk, ga maar weer slapen." En dan dromen ze heerlijk verder.

Vorig jaar mocht Roald voor het eerst opblijven. Wat een fantastische avond was dat. We hebben spelletjes gespeeld en lekker gegeten. En om twaalf uur stonden hij en z'n vriendinnetje buiten met open mond te kijken naar al die prachtige kleuren! Het mooiste moment was dat ze zo intensief omhoog stonden te kijken dat ze samen omvielen, zo met hun billen in de aardbeiplantjes. Wat hebben we een lol gehad.

Het jaar 2016 is voorbij gevlogen. Bjorn is naar school en de sport-bso gegaan en Roald leert nu de tafels. Bij het naar school brengen krijg ik sinds dit schooljaar echt geen kus meer. De middagen thuis zitten manlief of ik vaak alleen, omdat ze allebei bij een vriendje aan het spelen zijn. Of we hebben een huis vol kinderen, omdat ze allebei iemand mee willen nemen. Ik geniet!

Ik geniet van die spelende kinderen! Ik zie ze elke dag iets leren, weer een beetje groter worden.

Ja, 2016 was een goed jaar. Ik heb geleerd dat je nooit achter een kind met een midgetgolfstick moet gaan staan, dat moeders best ziek mogen zijn dankzij de goede opvang, dat na een afscheid ook mooie nieuwe dingen komen en dat twee kinderen totaal verschillend kunnen zijn.

Dit jaar komt de familie bij ons het jaar uitblazen. Wel zo fijn, dan kan Bjorn naar bed als hij wil en heeft Roald weer een maatje om samen naar het vuurwerk te kijken. Laat dat vuurwerk maar komen! Om twaalf uur kus ik het liefste wat ik heb... Mijn ouders, m'n zussen, nichtje en mijn drie eigen mannen, van jong naar oud. Rest mij alleen nog om jullie allen een heel gelukkig Nieuwjaar toe te wensen! Maak er wat moois van, met degene die je lief hebt.

Karin (38) is echtgenote, moeder en bibliothecaris. Ze heeft twee kinderen, Roald (7) en Bjorn (4) spelen beiden bij Sport-BSO Pellikaan (Kinderstad).

Bovenstaand schilderij is gemaakt door Anke Dielemans.