Column Ivo: Zomaar een dag...

Meisje handen voor haar ogen

Waar ben ik? Pyjama aan, slaapzak aan, gordijnen dicht. Ben ik toch gisteren in slaap gevallen? Dat was niet de bedoeling en nu wil ik eruit! Even roepen.

HALLO!! Wat is dat nu. We zijn drie seconden verder en er is nog niemand. Ik gooi mijn speen wel op de grond, dat horen ze wel.

Wacht eens even, maar nu heb ik hem niet meer! HALLLOOO! Speenloos kind hier!

“Goedemorgen grote jongen”, mama is wakker.

Wat is de planning beneden? Boterhammen eten, schone luier en kleren aan. Papa krabt het ijs van de autoruiten. Hij zal wel willen opschieten. Wacht, dan poep ik nog eventjes, hoef ik dat niet meer in de auto te doen. Handig toch!

Waar gaan we heen eigenlijk? Eens kijken: we zijn bij het kinderdagverblijf. YES! Doei papa! Ja ik zal goed luisteren, o ja jas uit, ja doei! Kus? Ja, DOEI !!

Spelen, fruit eten, weer spelen. Nu even hier bijslapen want thuis doe ik dat liever niet. Daarna nog even spelen en daar is papa alweer. Hij zegt dat ie mij gemist heeft. Ik jou ook hoor papa, maar het was me toch top hier.

Vlug naar huis want “daar zullen ze je ook gemist hebben” zegt ie.

Wat eten we vandaag? “Spaghetti Roef, je lievelingseten!” zegt mama. Ja hallo! Vorige week misschien wel, maar nu toch zeker niet meer. Die geraspte kaas op de saus lust ik dan weer wel. Die pik ik er wel uit met mijn vingers.

Mama zegt dat ik nu na het eten wel rijp ben voor een goede wasbeurt. Even wassen, afdrogen en mama komt nog even met een tandenborstel. “Voor de tandjes”. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Ik houd mijn mond wel gewoon dicht en anders bijt ik er op, dan snappen ze wel dat ik niet zo van schone tandjes gediend ben.

“We gaan zo naar bed jongen”. Hoezo? Zie ik er moe uit of zo? Dat gewrijf in mijn ogen hoort er nu eenmaal bij, net als dat gapen trouwens.

“Welterusten lieve Roef” en ik krijg een kus erbij cadeau. Ok ok, ga ik toch gewoon voor de show even liggen in mijn bedje maar echt slapen daar heb ik nu echt geen zzzz…………….

Wie is Ivo?
Ivo is vader van Emmelie (4) en Roef (2) en man van Astrid.
Roef speelt bij kinderdagverblijf KrisKrasKresj (Sterre Kinderopvang) en Emmelie gaat naar school in Tilburg.