Buitenschoolse opvang (bso) in Tilburg

Welke bso's zijn er?

Kinderen BSO Wandelbos
BSO in Tilburg

In Tilburg heb je veel keuze in buitenschoolse opvang (bso). Grofweg kun je ze onderverdelen in bso’s dichtbij school/huis en bso’s met een speciaal aanbod. Maar daartussen zijn er ook verschillen. Scholen werken vaak samen met meerdere bso’s, dus het is goed om je als ouder te oriënteren op de verschillen. Vooral als je kind voor het eerst naar school gaat, maar ook als je tussentijds wilt veranderen. Hieronder laten we zien welke keuzes de organisaties bieden waar wij mee samenwerken.

Direct een bso zoeken

Buitenschoolse opvang dichtbij school/huis

Dit zijn allemaal locaties die in of naast school gevestigd zijn en waar de lijntjes met school kort zijn. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Dit heeft vaak te maken met hun pedagogische visie. Het is goed om te weten dat kinderen van andere scholen in de buurt hier natuurlijk ook welkom zijn!  

  • Sterre Kinderopvang heeft bso’s in/naast de basisscholen Elzen, Tiliander, Wandelbos en Oculus. Rode draad op deze scholen én bso’s is de aandacht voor de natuur en het eigen/unieke van een kind. Er is veel ruimte voor fantasie en creativiteit van kinderen.
  • Kindercrèche heeft bso’s in Noord en de Reeshof bij de scholen de Vlashof en Bibit. Nadruk ligt hier op kleinschalige opvang na school. Kindercrèches bieden een breed, gevarieerd aanbod. Er is veel diversiteit op deze bso’s. En de nadruk ligt op huiselijke, knusse opvang na school. Even heerlijk lezen. Of gewoon lekker buiten spelen. Kinderen voelen zich veilig en gezien. Zonder dat ze het door hebben leren ze een heleboel.
  • Kinderstad heeft in de hele stad Campuslocaties waar ze net een stap verder gaan in de samenwerking met school. Dit zijn locaties waar kinderen vanaf hun babytijd tot aan de middelbare school terecht kunnen. Vaak zitten kinderopvang en school ook onder één dak. Teams van school en kinderopvang leren de kinderen in al die jaren goed kennen. Je kind wordt gezien en gevolgd in zijn ontwikkeling. Bovenal heeft het alle tijd om vrienden te maken en te leren hoe dat moet. Sommige locaties hebben extra specialisten in huis, zoals een kinderfysio.

Bso’s met een speciaal aanbod (thema)

Op dit type bso werken medewerkers met een bepaald specialisme. De bso’s focussen op een specifiek ontwikkel- of interessegebied van kinderen.

Ze liggen vaak wat verder van school maar het vervoer van school naar de bso is inbegrepen. Bovendien bieden ze extra’s die kinderen en ouders op andere momenten weer (tijd)winst oplevert.

Lees hieronder bij welke bso's in TIlburg je dit speciale aanbod vindt!

Boerderij BSO Tilburg
  • Sterre Kinderopvang heeft 2 boerderij-bso's in de Reeshof (Kievit & Reeshoeve) waar je kind naar hartenlust met dieren kan knuffelen. Aan de Piushaven hebben ze een bso speciaal voor waterratjes met een echt botenhuis en strandje. Waar je naast watersport ook binnen creatief bezig kunt zijn met water en natuur. Met recht een van de meest moderne bso’s van de stad.
  • Kinderstad heeft verschillende thema-bso’s verspreid over de stad: In het centrum en in de Reeshof vind je cultuur-bso’s waar liefhebbers van dans, toneel, muziek en media of op ander creatief vlak helemaal los mogen gaan. In het Spoorpark vind je een urban-bso waar kids (8+) leren BMX-en, skaten of gewoon lekker chillen tussen de rotsen en waterpartijen. Wil je kind op hockey en is het dol op het bos? Dan is de outdoor-bso in de Warande (Tilburg-West) wellicht erg leuk. Direct naast Hockeyclub Tilburg, waar ze ook vaak te vinden zijn. En tot slot vind je in elke windstreek van de stad een sport-bso waar kinderen kennis kunnen maken met uiteenlopende sporten én waar je kind zwemles kan krijgen, gewoon onder bso tijd. Handig hè?!
     
Lastig hè, zoveel keuze. Wat past er nou echt bij je kind? Wellicht helpen deze tips:

Hoe kies ik een bso?


En wat kost een bso eigenlijk (netto) per maand?

Kosten bso 
 

Klaar om te kiezen? Hier vind je alle bso’s waar we mee samenwerken in Tilburg:

Bekijk alle locaties