Volop in ontwikkeling

Uitbreiding en nieuwe kinderopvanglocaties

Nieuwe ontwikkelingen
Volop in ontwikkeling

Ook in coronatijd zitten we niet stil en kijken we voortdurend om ons heen naar mooie kansen. De afdeling huisvesting van Servicebureau Kinderopvang houdt zich bezig met de bouw en verbouw van huidige en nieuwe locaties. In 2021 en begin 2022 worden er weer een paar mooie projecten opgeleverd. Binnen de Kinderopvanggroep - waar wij en alle locaties onderdeel van uit maken - vinden we het erg belangrijk om keuze te bieden. Geen enkel kind is hetzelfde en daarom bieden we diversiteit aan, zodat we zoveel mogelijk kinderen een passende plek kunnen bieden. Dit zie je ook terug in de nieuwe projecten. 

Sport-BSO Den Dries
Deze unieke sport-bso in Valkenwaard opent naar verwachting in augustus. De nieuwe bso ligt op het sportpark Den Dries, ideaal gelegen om van diverse sportfaciliteiten gebruik te maken! Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen na school bij Den Dries, onderdeel van Horizon Kinderopvang, terecht voor een diversiteit aan sport en zo ontdekken wat ze leuk vinden! Uniek zijn de pumptrack, kabelbaan en klimroutes tussen de bomen! Voor het gebouw wordt een hoge mate van circulariteit en duurzaamheid nagestreefd. 

Boerderij Kinderopvang Kievit 
Een splinternieuwe kinderopvang vol ontdekking voor peuters van 2 tot 4 jaar en BSO kinderen van 4 tot 13 jaar. Aan het fietspad van de Langendijk in de Reeshof (Tilburg) vind je vanaf oktober een prachtige, omgetoverde boerderij van Sterre Kinderopvang. Met een vijver, dieren, klimparcours en boomhut zullen kinderen zich nooit vervelen en een optimale natuurbeleving ervaren. Vanuit binnen kunnen de kinderen door een glazen wand letterlijk bij de kippen in het nest kijken en zien hoe de cavia's in hun huisje slapen. Wij kunnen niet wachten!

Buiten BSO Meerheide 
In het huidige scoutinggebouw Aalst-Waalre starten we begin volgend jaar met een buiten-bso. Een feest voor de jonge onderzoekers vanaf 7 jaar. De blokhut ligt midden in de natuur en daardoor kan de bosrijke omgeving optimaal benut worden. Denk aan ravotten in het zand, vuurtje stoken, mountainbiken, insecten zoeken en nog veel meer. De weken dat de scouting het gebouw zelf gebruikt, verplaatst de buitenschoolse opvang zich naar bso Ekenrooi. Een huidige locatie van Kinderstad Waalre

Kindcentrum Tierentijn 
Na de herfstvakantie opent kindcentrum Tierentijn haar deuren aan de Pastoriestraat in de Tilburgse wijk Goirke. Tierentijn zal samen met dependance basisschool De Stappen een kindcentrum vormen, een plek waar kinderen terecht kunnen voor opvang, educatie, ontwikkeling en opvoeding. En dat alles in een prachtig nieuw pand. Tierentijn is een 18e eeuwse textielterm en geeft een unieke connectie met het Textielmuseum in de wijk. Dit stukje geschiedenis willen we de kinderen uit de wijk graag meegeven.

Uitbreiding peuteropvang Reeshoeve 
Het voormalige pand van Jong Nederland (het gebouw naast Sterre Kinderopvang Reeshoeve in Tilburg Reeshof), is gekocht door Stichting Kinderopvanggroep. Op deze plek wordt een nieuw gebouw neergezet. Kinderopvanggroep stelt straks 200m2 van het gebouw ter beschikking aan de buurt. Buurtbewoners mogen hier zelf de invulling bepalen. Met de overige vierkante meters wordt Kinderopvang Reeshoeve uitgebreid en is er dus meer plek voor kinderen! De verbouwing start in juli en naar verwachting wordt het pand eind 2021 opgeleverd. 

Nieuwe locaties

Linksboven: Den Dries - Rechtsboven: Tierentijn - Onder: Kievit 

Nieuwsgierig geworden naar al onze locaties? Kijk dan eens hier