Sportieve ontwikkelingen: nieuwe locaties

Sportieve kinderopvang
Sportieve kinderopvang

Thema’s als sport, beweging en gezonde voeding zijn steeds belangrijker in de huidige samenleving. Zo ook in de kinderopvang. In 2022 en 2023 openen we meerdere locaties waar de focus ligt op sport en beweging. Voldoende en spelenderwijs bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Op jonge leeftijd gezond beweeggedrag aanleren is makkelijker dan op latere leeftijd ongezonde gewoontes afleren. Vandaar dat we begin dit jaar zijn gestart met een nieuw concept: sportieve peuteropvang. Wegens succes breiden we dit verder uit naar andere locaties. En openen we nieuwe sport bso’s voor basisschoolkinderen.

Bewegen is gezond

Bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid,  ook voor de motorische ontwikkeling én voor de sociaal-emotionele ontwikkeling is het van belang. Kinderen leren spelenderwijs nieuwe technische vaardigheden, samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels, respect en sportief gedrag. Dit stimuleert de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Kinderen ontdekken zo het plezier van bewegen.

We bieden op verschillende locaties al sportieve opvang aan. Komend jaar komen hier de volgende locaties bij:

Sport BSO Waterloop

School uit, het sportveld op of de sporthal in! Kinderen van 4-13 jaar kunnen vanaf september 2022 bij Sport BSO Waterloop in Bergeijk heerlijk sporten en bewegen, samen met vriendjes en vriendinnetjes. Deze buitenschoolse opvang is gevestigd in basisschool De Waterloop. Op de buitenschoolse opvang, dichtbij allerlei sportfaciliteiten, bieden we kinderen iedere dag de kans om lekker te bewegen. Het leuke aan een Sport BSO is dat het de perfecte plek is voor een kind om te  ontdekken welke sport bij hem of haar past. Dit is onze eerste kinderopvanglocatie in het dorp Bergeijk.  

Peuteropvang Drieburcht

Vanwege het succes van de sportieve peuteropvang bij Pellikaan Tilburg is besloten uit te breiden naar onze locatie Drieburcht. Vanaf 5 september 2022 kunnen we ook peuters vanaf 2 jaar welkom heten en kennis laten maken met allerlei verschillende sporten. Met ons VVE-programma (voor- en vroegschoolse educatie) bereiden we peuters voor op de basisschool. Hierbij besteden we extra aandacht aan taal, rekenen en vaardigheden. In dit geval veel in combinatie met sport en beweging. Bijvoorbeeld: de muziek start en kinderen dansen samen op een ritme. Of ze gooien met de bal en tellen het aantal ballen. Waar is het rode of gele lint? Rennen maar!

Sport BSO Roomley

Na de herfstvakantie opent Sport BSO Roomley, onze eerste kinderopvanglocatie in Udenhout. Hier kunnen kinderen van 4-13 jaar na schooltijd lekker sporten en bewegen, zonder dat je als ouder extra kosten betaalt voor een sportvereniging. Sporthal de Roomley is gelegen in de mooie dorpskern van Udenhout. De grote sporthal staat dagelijks van 15.00-18.00 uur tot onze beschikking. In de buurt van de Roomley kunnen we ook heel fijn buiten spelen. Vanuit deze locatie halen we kinderen op van basisscholen in Berkel-Enschot, Biezenmortel, Loon op Zand en Udenhout.

Pellikaan Goirle

Bij sportcomplex Pellikaan in Goirle starten we begin 2023 een sportieve peuteropvang (2-4 jaar) en een sport bso (4-13 jaar). We kunnen hier gebruikmaken van alle faciliteiten zoals de sporthal, tenniszaal, squashruimte, het zwembad en nog veel meer. We werken nauw samen met verschillende sportverenigingen, er zullen regelmatig clinics georganiseerd worden. Een sportieve locatie dus met heel veel ontwikkelingsmogelijkheden voor peuters en kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit is onze eerste kinderopvanglocatie in Goirle.

Rondleiding aanvragen?

Wil je ontdekken of een sportieve peuteropvang of een sport bso bij jou en je kind past? Via de website van de locatie vraag je heel eenvoudig een rondleiding aan.