Campagne "Groente, zet je tanden erin"

Kinderen van 0-4 jaar maken kennis met verschillende groentes

Groente zet je tanden erin campagne
Groente op kinderopvang

In juni 2021 stond bij al onze kinderdagverblijven in Tilburg, de campagne ‘Groente, zet je tanden erin’ centraal. Deze themacampagne is ontwikkeld door JOGG Tilburg, GGD Hart van Brabant en Servicebureau Kinderopvang.

Verschillende groentes leren kennen

Het eten van groente is lekker en heel normaal. Toch vragen nog veel ouders zich af hoe ze hun kind genoeg groente kunnen laten eten. De campagne ‘Groente, zet je tanden erin’ helpt hen hierbij. Tijdens deze campagne leren kinderen van 0 tot 4 jaar door middel van kleur en smaak spelenderwijs verschillende groentes kennen. Hierdoor leren ze hun smaak te ontwikkelen en gaan ze (hopelijk) ook thuis gevarieerder eten. De campagne focust zich met name ook op zogenoemde PACT wijken. Dit zijn wijken in Tilburg waar veel kwetsbare kinderen en gezinnen wonen. Juist deze kinderen willen we kennis laten maken met veel verschillende groenten. 

Een moestuin voor elk kinderdagverblijf

Al onze locaties ontvangen een groentestartpakket. Hierin zit onder andere een moestuinpakket met zaadjes van Groenrijk Tilburg, posters, bingokaarten en receptenkaarten. Op de kinderopvanglocaties kunnen pedagogisch professionals deze tools en tips gebruiken tijdens lunchmomenten, groentehapjes en speelactiviteiten. Op deze manier bevorderen we het eten van groenten bij kinderen.

Vertel eens…

Onze collega Maike van de Pas, Senior Kwaliteitsspecialist, vertelt in deze video alles over de smakelijke en groene campagne! De video is opgenomen op locatie Kindercrèche Zuid.

Samenwerking in Tilburg

Naast onze locaties van Kinderstad Tilburg, Kindercrèche en Sterre Kinderopvang, haken ook andere kinderopvanglocaties, consultatiebureaus en supermarkten in Tilburg aan om gezamenlijk kinderen én hun ouders te helpen om dagelijks meer groente te eten. Bij Kindercrèche Dirigent is op 1 juni 2021 door de betrokken partijen het startsein gegeven voor de campagne.

Gezond voedingsbeleid op locaties

Wist je dat op veel van onze locaties gezonde voeding centraal staat? Het voedingsbeleid van Stichting Kinderopvanggroep (waar wij en de verschillende kinderopvang merken onderdeel van uit maken), is er op gericht dat ieder kind verantwoorde en gevarieerde voeding aangeboden krijgt en sluit aan bij de richtlijnen van het Voedingscentrum. Informeer er eens naar op de locatie!