Blijdschap op de bso na een sluiting van 4 maanden

De rode loper ging uit!

Bso weer open
Bso weer open

Wat een blijdschap; de buitenschoolse opvang (bso) is weer open voor alle kinderen. De afgelopen maanden was er wel noodopvang, maar moesten veel ouders de voor- en naschoolse opvang op een andere manier regelen. Kinderen, ouders en pedagogisch professionals hebben uitgekeken naar dit moment en op maandag 19 april was het eindelijk zover. De kinderen werden met open armen ontvangen. ‘Wat hebben wij de bso-kinderen gemist!’

De bso is weer open: KEI LEUK

Bij Kinderstad bso Petteflet zijn alle ouders voorafgaand aan de opening persoonlijk gebeld om te vragen hoe het gaat, of er nog bijzonderheden zijn of om even bij te praten. Fred (pedagogisch professional): “Wat we van de ouders terugkregen was een en al positiviteit. ‘Wat zijn we blij dat jullie weer open zijn - kei leuk’, ‘Onze zoon heeft jullie gemist, ‘Ons huis is nu zo saai zonder al die kunstwerken.”

Deze bso koos dus vanzelfsprekend voor het thema: KEI LEUK. De kinderen gingen een kei beschilderen en er werden hiermee diverse leuke activiteiten gedaan, zoals een speurtocht. De kinderen kunnen dit voorwerp ook nog gebruiken als gelukssteen of een steen om iets te herdenken.

Een feestje

Ook op andere locaties konden de pedagogisch professionals niet wachten de kinderen weer te zien. Het was echt een feestje! Bij Kindercrèche bso Reeshof en bij Kinderstad bso Grebbe werden kinderen door middel van een rode loper ontvangen. Bij Cultuur BSO Monopole (Kinderstad) mochten kinderen een voet- of handafdruk achterlaten op de ‘Walk of fame’. Ook werden er op veel locaties tasjes voor een warm welkom uitgedeeld!

Een sportieve start

Ook de sport- en outdoor bso’s stonden in de startblokken! Bij Outdoor BSO Warande (Kinderstad) hadden kinderen zin om weer lekker het bos in te gaan. Martijn (directeur van de locatie): “Wat hebben de kinderen behoefte aan veel buiten spelen en sporten! Bij Outdoor BSO Warande hoef je kinderen dat niet te vertellen, die gaan vanzelf lekker naar buiten. Heerlijk samen hutten bouwen en sjezen op de mountainbikes.” Ook bij Sport BSO Drieburcht (Kinderstad) werd er flink geturnd op de nieuwe Airtrack, even uitrazen na zo’n lange tijd thuis.

Enthousiaste reacties

Dat de kinderen én pedagogisch medewerkers de activiteiten en elkaar gemist hebben blijkt wel uit de blije gezichten en leuke reacties. Abel (7 jaar): ‘Ik heb mijn vriendjes heel erg gemist!’ Ook vertellen Fred en Renate van Kinderstad bso Petteflet: ‘We vinden het iedere dag een groot genot om weer te kunnen werken op een kei leuke bso. We hoorden al een kind roepen: ‘Mammaaaaa je bent te VROEEEEG! Het is hier kei leuk!’

Voorbereiding opening

Aan de opening ging heel wat voorbereiding vooraf. Alle bso’s stelden binnen enkele dagen een locatie-specifiek plan op met als doel het aantal contactmomenten, en daarmee de kans op besmetting, zo laag mogelijk te houden. Er moest veel geregeld worden in korte tijd, maar dat zijn we inmiddels wel gewend.

Keuzes buitenschoolse opvang  

Als je kind naar school gaat, kun je gebruik maken van buitenschoolse opvang (bso). Dit kan zowel in de uren voorafgaand aan school, na school, tijdens studiedagen of wanneer het vakantie is. Er zijn veel bso’s verbonden aan de basisschool, maar er is ook keuze uit bso’s met een speciaal thema. Denk aan een cultuur-bso, boerderij bso of sport-bso. Zo is er altijd een geschikte opvang die goed aansluit bij de interesse(s) van jouw kind.

Bekijk de bso locaties waarmee wij samenwerken in Tilburg, Waalre, Valkenswaard en Eindhoven.